Poprvé v historii NHL skórovali dva hráči lakroskovým stylem.

Lední hokej je intenzivní lední sport a zároveň rychlostní soutěž, která interpretuje dokonalý oblouk. V tomto sportu neexistují přesná data a pojmy a každý fanoušek musí prozkoumat jeho záhady. V tomto kole soutěže NHL jsou dva hráči, kteří rozvíjejí nové dovednosti v hokejové hře. Jedná se o způsob skórování, který dosud žádný hráč neovládal, a v levné NHL dresy se jedná o vzácnou scénu, kdy se stejná obrazovka objevuje současně.

Prvním z nich je Connor Bedard, jednička draftu, který už půl roku obléká dres Chicaga Blackhawks. Vstřelil perfektní a nádherný hokejový gól. Connor Bedard vstřelil nejefektnější gól poté, co se dostal k puku zpoza soupeřovy brány a našel dobré místo v horním rohu nad levým ramenem brankáře Saint Louis Blues. Byl to velmi obtížný gól a Connor Bedard ho vytáhl s vynikající technikou. Možná si mnozí diváci budou myslet, že tento gól je ze 40 % dílem štěstí, ale bez 60 % úsilí a dovedností štěstí moc nepomůže.

Dalším je Trevor Zegras, který obléká dres Anaheimu Ducks. Po vynechání 20 zápasů se vrátil do sestavy a vstřelil zázračný gól. Poprvé v historii NHL se stalo, že dva hráči skórovali po lakrosu v jednom kole, a fanoušci tak dostali před Vánoci nejcennější vizuální dárek. Naposledy se takový pohyb povedl v roce 2019, kdy se útočník Caroliny Hurricanes Andrej Svečnikov stal prvním hráčem, který úspěšně skóroval “Michigan” v zápase NHL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *